woensdag 13 februari 2013

Valentijnsdag



Het is weer bijna Valentijn. Natuurlijk kun je een kaartje of roos voor je geliefde kopen. Veel leuker is het om hem of haar te verrassen met romantische gerechtjes. Onze chef-kok René Antonissen geeft 3 tips die je (aanstaande) geliefde vast doen smelten… 

Wil je proeven wat René nog meer in petto heeft? Kom dineren in Nieuwe Nobelaer!

 

1. De ultieme verleiding

Vul een oester met een klein ringetje van rode peper en een drupje sojasaus. Lauwwarm laten worden in de oven op 220 graden en meteen serveren.
Oh la la…

 

2. Het leven is vurrukkulluk

  • Maak een salade van een slasoort naar keuze, partjes geitenkaas, rozijntjes geweld in gember en witte wijn, blokjes komkommer, tomaat en aardbeien (of mango).
  • Snijd hartjes uit gekookte rode bietjes en garneer daar de rand van het bord mee. 
  • Je maakt de salade compleet met warme honing en gebakken spekjes.
    Ziet er spectaculair uit en smaakt vurrukkulluk!

3. Heiße Liebe

Dit klinkt veelbelovend. Heise Liebe is een in Oostenrijk veel geserveerd gerecht.
Je maakt het zo:

  • Maak een frambozensaus van verse frambozen met frambozenlikeur, water en wat suiker.
    (Voor een dikkere saus voeg je minder water toe).
  • Maak de saus warm en serveer deze op roomijs en verse slagroom. 
  • Met hartjes van marsepein en rozenblaadjes maak je dit toetje helemaal af.  

Wij wensen je een romantische Valentijnsdag!

Door: Neeltje Scheepers

3 opmerkingen: