maandag 18 februari 2013

Een witbier voor Gerard van Maasakkers!

Op vrijdag 22 februari treedt Gerard van Maasakkers met de voorstelling Lijflied op in ons theater. Er is een band tussen hem en Nieuwe Nobelaer. We vragen hem zelf hoe dat zit. 

Hoe lang al kom je in Etten-Leur?

Gerard: “Al sinds de jaren ’80 treed ik op in Etten-Leur. De eerste keer in jullie theater waren er maar 15 bezoekers! Je kunt wel zeggen dat toen mijn opmars begon.”

Er is vorig jaar een kleine make-over geweest. Al gezien?

“Ik ben benieuwd hoe het er nu uitziet. Het was altijd een fijne plek om te spelen, met een trouw publiek. De nazit is altijd voortreffelijk. Het is ook fijn als je niet na een voorstelling aan de bar moet gaan vragen of je wat mag drinken. Daar wordt gewoon voor gezorgd. Ik zeg het maar vast: 1 witbier voor mij!”

Wat doe jij met ‘onze’ Harry?

“Eén van mijn vaste bandleden, Harry Hendriks werkt al sinds 2002 bij Nieuwe Nobelaer als Consulent Muziek en speelt sinds 2000 bij mij in de band. We spelen dus een beetje een thuiswedstrijd.”

Gerard doet ’t dus met ‘onze’ Harry en daar zijn wij best trots op! Harry is een bekende in het Etten-Leurse basisonderwijs door Muziek met een Staartje en de gitaarcursus voor docenten. In Lijflied zien we onze collega in een andere rol. Bijzonder toch?

Lijflied is een persoonlijke voorstelling waarin Gerard van Maasakkers zich blootgeeft. De recensies zijn jubelend. Koop dus snel je tickets en breng een groet aan Harry.

Door: Neeltje Scheepers

1 opmerking: